Bibel, bön och Lärjungaskap

Presentation

Lärjungagården - en presentation


Lärjungagården ligger i Torestorp, c:a 17 km söder om Kinna i den vackra Sjuhäradsbygden. I trakten finns flera sjöar och fina vandringsleder.Upprinnelsen


Lärjungagården har sin upprinnelse i en längtan och kallelse hos missionärsbiskopsparet Bertil och Ingefrid Envall, verksamma under många år som missionärer för SKM i Indien och i Malaysia, att finna en plats, en gård för lärjungaskap. Tack vare en generös donation kunde gården förvärvas och under de första åren förestods verksamheten av makarna Envall, efterträdda av ytterligare ett par med missionärsbakgrund i Malaysia, Carl Gustaf och Ingegerd Stenbäck.

Föreningen och verksamheten


Föreningen Lärjungagården äger gården och driver den som en fristående kristen kursgård inom Svenska kyrkan med de tre orden bön, bibelundervisning och mission i centrum. Vi anordnar egna kurser och program och tar även emot många gästande grupper från församlingar och andra sammanhang med egna program, där vi förutom att erbjuda mat och husrum även kan hjälpa till med andakter, föredrag mm.

Byggnaden och kapaciteten


Byggnaden uppfördes i början av 50-talet som ålderdomshem och har byggts till på 60- och 70-talen. 1991 flyttade serviceboendet till nya lokaler och föreningen Lärjungagården förvärvade fastigheten 1994 , då verksamheten också började. Mycket arbete har genom åren utförts ideellt och fortfarande görs stora ideella insatser. Deltidsanställd eller arvoderad personal är husmor, kassör, vaktmästare och verksamhetsledare. Övrigt arbete utförs av frivilliga krafter.På gården finns c:a 70 bäddar i enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Ett mindre antal rum har egen toalett och alla rum har handfat. Duschar finns i varje avdelning av byggnaden.Gården har en stor och vacker samlings- och kyrksal, en ljus och rymlig matsal (tillbyggd 2007), med plats för 80 personer och ytterligare samlingssalar samt 30 sovrum - allt under ett tak.Den stora samlingssalen med altare och möjlighet att fira gudstjänst i rymmer 80 personer. Här finns flygel (Bechstein), ljudanläggning med teleslinga och AV-hjälpmedel (TV med wifi, Chromecast, samt datorkanon).

I nedervåningen finns ett mindre andaktsrum med plats för ca 20 personer och dessutom en samlingssal för ca 70 personer. Även här finns ljudanläggning och klaviaturinstrument.

Internet finns, snart via fiber, och Wifi är drage i hela huset. TV finns i Stora salen (65"), nedre samlingssalen (55") och i övre lilla salen (46"), samt vid sittgruppen utanför matsalen. Tvättmaskin och torktumlare finns för gästers bruk i B-korridoren.Gården har en stor och rejäl bastu, bordtennisrum och ett rum med leksaker.


På andra våning finns ytterligare en mindre samlingssal, med plats för c:a 25 personer.

Gården har också bibliotek och samtalsrum. Sommartid är trädgården och uteplatsen i anslutning till matsalen en härlig tillgång. Vår ambition


Vi vill genom vår verksamhet inbjuda till god undervisning och god gemenskap och erbjuda våra gäster en trivsam miljö med rimliga priser, god atmosfär och god mat!

Maten


Givetvis tillgodoser vi önskemål om särskild diet. Vår ambition är att tillhandahålla en sund, balanserad kost med utgångspunkt från råvaror. Vi tillhandahåller normalt inte diet-mat, annat än av strikt medicinska skäl. Men vår kost passar för de som följer en normal LCHF, om man undviker koldhydraterna i måltiden.

Välkommen att besöka oss! *